Sol, sommarvärme och........

En helg fylld av sol sommarvärme o programmerande.. Det är typ en beskrivning av min helg. Har tillbringat varje dag i helgen hemma hos Jimmy, där vi suttit o programmerat på spelet. Så många som möjligt samlades vi varje dag o kodade så mkt som vi bara orkade. Men det har ju varit väldigt skönt väder ute så har suttit mkt ute o druckit kaffe o snackat strunt också.. :P Jag gjorde en ljud klass som kommer hantera ljuden i spelen, det lät helt okej. Nu är det bara vänta på musikern som ska bli klar med mer ljud effekter och musik som kan läggas in i spelet. Bara en månad kvar nu..
Ja det är väl i stort vad jag har gjort i helgen..
Idag var det uppstigning tidigt, hade föreläsning kl 08.. Usch så tidigt det var.. Inte lika fint väder idag, lite mulet men ändå ganska skönt ute.

Btw så har nu Pittsburgh Penguins blivit klara för kvartfinal i Stanley cup. Vann mot Philadelphia Flyers med 4-2 i matcher.

Nu ska jag fortsätta se på hockeyn.... Sverige ligger under mot lettland, nehe där blev det 2-2 visst..

Första löprundan..

Jaha då hade man gjort årets första runda runt sjön då.
Två varv blev det. Var riktigt tungt, men nu är man igång iaf. Ni kan läsa mer fakta om min löp-statistik via länken..
https://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=902600

Var ju fortfarande massa konstsnö kvar nedanför slalombacken.. Den snön smälter inte fort den.. Så springa några hundra meter i snöslask var väl inte riktigt vad jag tänkt mig..



Som ni ser så är det fortfarande is kvar på sjön och i slalombacken vägrar snön ge sig..
I helgen kunde man säkert fortfarande åka där.

Nu ska jag laga lite lax o ris.. Hungrig blir man efter en aktiv dag.. :D

 

T-shirt väder..

MMS

Idag är det t-shirt väder för första dagen här.. 15 grader varmt o denna himmel.. På väg till gymmet nu, sen blir det årets första löprunda..


Solsken..

Solsken o härlig värme i Sundsvall idag.. 12 - 15 grader o ganska så klar blå himmel. Vaknade inte förrän klockan 0930 vilket jag tycker är alldeles för sent. 08 är lagom, men har haft svårt o somna om nätterna ett tag nu.. Vet inte varför riktigt, kanske är det för att jag dricker kaffe på kvällen, men har ju aldrig haft problem med det förut. Kanske är det för att jag sitter för mkt still iom mitt studerande framför datorn.. UT O SPRING !!!

Bestämde idag iom det superfina vädret att knalla ner till gymmet lite tidigare så man fick lite härlig värme. Plus att det var medlemsdag på gymmet idag så efter kl 16 så blir det massa folk. Frågade Per om han ville följa med o det ville han. Var lagom med folk på gymmet o körde ett hårt rygg pass. Är så skönt att träna vingarna eller latsen som det också heter.. Efter gymmet så knallade jag o Per ner på stan o satte oss o tog en mjukglass på torget i solen.. Var riktigt härligt. Sen så var det hem o plugga igen.. Är väl lite så man får göra framöver.. Jobba/plugga på förmiddagarna och kvällarna, o sen vara ute i solen mitt på dagarna.

Tänkte nu se på Barcelona - Sevilla vilket jag trodde skulle bli en bra match, men efter 16 minuter står det 2-0 till Barca o vet inte om det är så roligt längre.. Ska nog sätta mig o se på Heroes istället.

Hemma premiär..

Idag har man varit duktig o tagit reda på massa information om tävlingar som vi kan ställa upp i med vårat spel.
Dessa tre tävlingar är det som gäller:

Swedish game awards - 24/5
Dream build play - 6/8
.NET awards - ?? ( troligen september )

Första tävlingen är som ni förstår en svensk student tävling .
Den andra tävlingen är en internationell tävling som microsoft arrangerar.
Den sist nämnda är en tävling som microsoft i sverige arrangerar, o det är inte enbart en spel tävling utan där är det annat mjukvara som också är med o tävlar.

Vad annars har man gjort idag då.. Pluggat såklart.. Varit på gymmet o kört arm pass..
Ska nog börja med power walking eller löpning på mornarna runt sjön, börjar torka upp riktigt bra nu..

Ikväll är det ju också hemma premiär för IFK Norrköping på nya Idrottsparken kl 20.00.
Hade jag varit där nere så hade jag suttit där nu o väntat på avspark. Men nu är jag inte det så jag får nöja mig med att matchen går på tv4sport kl 20. De möter Giffarna Sundsvall.. :D Hehe komiskt..
Blir nog en hård match tror jag, de är riktigt bra!

Men innan dess ska jag försöka hinna laga mat.. Pasta o hamburgare blir det ikväll..

Tjolahoppsansa...

Plugg plugg o åter plugg..

Jag tycker så fort folk frågar mig vad jag gör, eller vad jag ska göra i helgen eller vad som helst så svarar jag nästan alltid att det ska pluggas.. Vad fan är det för liv.. Har lite plugg ångest nu faktiskt, men får alltid det när det börjar närma sig typ bara en månad kvar av terminen o alla kurserna måste bli klara. Då inser man hur mkt man måste göra nu på slut tampen.. Men har ju insett att jag faktiskt bara har en termin kvar, sen har jag tagit en högskole examen också! :D Få se om man orkar..  Har som sagt den senaste tiden pluggat ganska mkt, o har jag inte gjort det så har jag programmerat på spelet som jag o kompisarna gör. O ja just det ja det finns ju två saker till som jag gör..... Tränar på gymmet o ser serier/ sport.

Intressant sport som händer just nu är det faktum att det är innebandy SM - finaler imorgon! Jippi! Då sitter man bänkad. Annars så har ju Stanley cup slutspelet börjat nu ( NHL alltså för de som inte vet.. ), HEJA PITTSBURGH PENGUINS !!
Annars är ju all svensk fotboll intressant dock så följs den inte så mkt eftersom inte man har kanalerna... Men superettan o IFK Norrköping ser jag ju eländed om det går på tv.. Idag har jag var o kört pass på gymmet, bodypump. Alltid skönt att få köra igenom hela kroppen o alla dess muskelgrupper. Men jag saknar motionspassen, har inte kört nån spinning denna vecka o det märks väldigt väl. Men nu när det är riktigt vår likt ända häruppe så får man väl ta fram jogging skorna o börja deffa lite inför sommaren.. :P Nehe nu ska jag äta lite kyckling o se på CSI..

Annorlunda laddning..

Jaha då var man tillbaka lite i verkligheten.. inte för att det har varit så stor skillnad för mig dock eftersom skolan inte börjar förrän nästa vecka igen.. men ändå.. Helgen är slut o folk har kommit hem från at umgåtts med familjen. Gud vad alla umgås med familjen på Påsken.. Inte jag.. Så det fanns inte så många att umgås med under helgen för mig, så jag fick sitta ensam med mitt egenköpta påskägg o mysa med mig själv.. :D

Idag som sagt är verkligheten tillbaka.. Har suttit hos Jimmy o programmerat lite på spelet vårat.. Gick framåt idag faktiskt.. skönt! Bara 1½ månad kvar tills det ska vara någorlunda klart.. :S

Ikväll är det ju också returmatch i CL mellan Liverpool - Chelsea.. Men eftersom det gick så bra sist, så har jag en lite annorlunda laddning till kvällens match.. Nämligen ingen alls förrän försnacket börjar på tv6 kl 2000.

Innan dess ska man hinna äta lite.. Kycklingfilé o ris blir det idag.. Igår åt jag spagetti o köttfärsås, det var smarrigt ska ni veta.. 

Chop hej

Glad påsk!

Idag har man varit en sväng till gymmet o kört bodypump, det var skönt att köra igenom alla muskelgrupper.
Det har varit rena sommarvädret här, så under eftermiddagen gick Jens och jag o köpte glass. Det blev en nogger. :D

Fint med allt påsk pynt överallt.. Här var ett fint som ett dagis här i närheten, har gjort.

Påsk pynt

Glad påsk på er alla!!

Dagen efter..

MMS

Idag har det varit fullt upp med föreläsning o pluggandes.. Sen på eftermiddagen var det dags för första gym passet denna vecka, det var hur skönt som helst.. Hem o laga kvällsmat korvstroganoff blev det idag, lite gott..


23.00 - Eftersnack

Ja det blev ju förlust med 1-3... Ett mycket imponerande Chelsea vann ganska rättvisst en väldigt bra och välspelad match för en gångs skull. Brukar ju vara ganska tillknäppt. Väldigt dåligt av Liverpool att släppa in 2 mål på fasta situationer.. Saknaden av Marscherano var stor och vänster sidan med Aurelio och Riera var totalt värdelöst. Offensivt så blev Gerrard bortplockad helt och Torres fick alldeles för sällan bollen i ljupled rättvänd mot mål. Och senare i matchen byttes de offensiva krafterna benayoun o babel in för att boosta lite offensiv men de syndes ju knappt. 3-0 på stamford bridge nästa vecka är väl ingen omöjlighet.. :P 

I den andra matchen så krossade Barca, Bayern Munchen med 4-0. De två bästa lagen i Europa efter att ha sett det mesta ur alla kvartfinaler är ju dessvärre Chelsea och Barcelona..

Btw så vet jag om att jag skrivit en del fel här under dagen.. Men men hoppas det är okej.
Det är bara bryta ihop och komma igen..

Nu är det sovdags!

20.45 - Avspark

Nu smäller det!!! Kom igen nu LFC.. Stäm upp i sången nu, "You never walk alone"...


20.00 - sista laddningen

MMS

Nu har sista laddningen börjat! Eftersom jag inte har kanalen som behövs för att se matchen så har jag fått lov att köpa matchen på nätet via www.viasatondemand.se för hela 49 kr. Tycker jag är helt överkomligt. Nu pirrar det skönt i magen....


18.45 - uppvärmning

Nu har uppvärmningen o strechingen börjat.. 2 timmar kvar till avspark, drygt 1 tills att sändningen börjar.. Fixa lite mat måste man så man orkar, blir korv stroganoff idag.. :P

Förutsättningarna inför dagens match är utmärkta.. Liverpool har fått klartecken att Gerrard kan spela efter lätta sträckningen han ådrog sig i matchen mot fulham. Chelsea har fått klartecken att Drogba är spelklar efter sina skade beskymmer, dock har man Boswinga på skadelistan. Avstängd för Liverpool är Marscherano efter tre gula kort i CL. stort avbräck för Liverpool. Liverpool har vunnit mot Chelsea båda mötena denna säsong vilket visar på oerhlrd styrka, låt det bli en tredje o fjärde gång.. 
Troliga startelvor:

Hemmalaget:
Pepe Reina
Alvaro Arbeloa
Jamie Carragher
Martin Skrtel
Fabio Aurelio
Dirk Kuyt
Xabi Alonso
Lucas Leiva
Albert Riera
Steven Gerrard
Fernando Torres

Borta laget:
Petr Cech
Branislav Ivanovic
John Terry
Alex
Asley Cole
Salomon Kalou
Michael Essien
Michael Ballack
Florent Malouda
Frank Lampard
Didier Drogba


Förra året så blev ju Liverpool utslagna i semifinalen av Chelsea så den glömmer vi, två år innan så slog vi ut Chelsea när man möttes i semifinalen.. då såg det ut och lät så här efteråt.. (hoppa gärna 1 min in)

14.00 - match kläder

MMS

Hemma efter skola o lunch med P o J på den lokala pizzerian.. Nu är kläderna framplockade o upphängda för match. Nu är det mer plugg ett tag, om man klarar av att tänka på nåt annat.. Laddad till tusen!


0700 alarm

Uppstigning.. Hade lite svårt o sova inatt faktiskt. Men nu är det full laddning är det som gäller inför kvällens match. Känns lite speciellt idag, nästan som final. Men det är väl för det är de två bästa lagen som möts redan nu, kanske kan Barcelona hota också, synd att alla möts på vägen bara. Rengörning o putsning av skorna ska göras. Frukost har man ätit, det blev skivad banan med jordgubb/vanilj yogurt med cornflakes. Outfit idag blir min LFC piké tröja. Sen bär det iväg till skolan o dagens föreläsning, i lurarna dånar Gerry & The Pacemakers - "Youll never walk alone"...

Det blir bättre o bättre dag för dag..

Som i den gamla sången så känner jag mig allt bättre för varje dag nu.. Känner mig fortfarande lite hängig på kvällen, natten och morgonen men det är ju då det är som värst .. Men jag har inte vågat börja träna än, väntar nog med det till på torsdag. En hel vecka utan träning skulle ju vara helt olidligt ju.. Så jag har faktiskt pluggat en del idag, gjort labb i kursen datornätverk.. Inget direkt super upphetsande men måste ju göras.. Sen så har promenerat bort till affären en sväng o handlat mjölk o kaffe typ..

Nu är det dags för lite champions league fotboll tror jag allt.. Kaffet står o väntar.. mums, hade inget kaffe imorse..
Dagens fotbollsmatcher är Villareal - Arsenal och Man United - Porto.. Det är alla förmatcher inför den stor drabbningen imorgon då Liverpool - Chelsea drabbar samman för fjärde året i rad..


Y.N.W.A

Huvudvärk..

Varför finns inte receptfria mediciner i vanliga affärer? Som tex alvedon eller annan huvudvärksmedicin..
Skulle jag verkligen behövt idag.. Huvudvärk o feber har jag fortfarande, men illamåendet är borta.

Vad äter man när man är sjuk, när man igentligen inte vill äta alls...
Soppa är ju alltid en klassiker, så det har jag köpt och massa frukt.. Har hört att frukt ska vara bra för en...

Nu ska jag fortsätta att titta på Liverpool matchen.. Y.N.W.A !!!

Allsvensk premiär

MMS

Idag är det start för årets allsvenska. Men som ni ser så är det inte direkt fotbollsväder här i sundsvall.. Denna bild är tagen från mitt köksfönster, o som ni ser så är det ganska mkt snö kvar o det är faktiskt folk ute på isen o pimplar..


Synd om mig idag...

Idag är det väldigt synd om mig.. Begav mig iväg runt åtta imorse för att sitta resten av dagen tillsammans med fredrik o jimmy, programmera på vårt spel.. Det gick väl alla tiders, tills det började närma sig fyra och avgången ner till gymmet var närastående, då började jag känna mig lite små krasslig.. Men men som den man man tydligen inte är så tänkte jag: äsch det är inget.. Så kom igång med bodypumpen o återigen så tyckte jag väl att jag kände mig lite varm o små vimsig..
Men körde igenom passet även fast jag knappt lyfte nåt.. Sen tog det mig 45 min att gå hem, tar vanligtvisst halva den tiden.. Under tiden så kände jag mig värre och värre, huvudvärk ont i magen osv.. När jag kom hem så la jag mig i sängen o däckade några timmar.. Och nu känner jag mig fortfarande inte bra, vet ju inte vad det är, kom ju så jäkla fort.. Men men jag håller väl på o bli sjuk helt enkelt, jag som aldrig är sjuk..

Synd om mig är det iaf..

Kvällsmat

MMS

Kvällsmat efter gymmet, tonfisk sallad..


Life goes on..


Hej allesammans!

Nej nej detta är inget 1:a april skämt, jag har faktiskt bloggat lite..
Jag gör ju det ungefär en gång om året. Men har tänkt att det ska bli lite oftare nu förtiden.. Sa jag ju iofs förra ggn också.. :P

Vad händer i mitt liv nu för tiden då? Pluggar faktiskt fortfarande, har snart läst halvvägs till en examen på universtitet också.. Är väl ingenting som jag siktar på men är ett bra sätt att bredda mina kunskapar nu när arbetsmarknaden är som den är. Visst kanske jag kan fixa mig ett diversejobb för att tjäna lite mer pengar men det är ju programmera jag vill göra, så om jag inte får ett sånt jobb så kan jag lika gärna plugga ju..

Samtidigt så håller jag o några vänner på att göra ett spel till PC/Xbox360. Vi ska vara med i Swedish Game Awards tänkte vi, för att se om vi kan få lite uppmärksamhet.. Och sen kanske tom starta en egen spel firma.. Nån som har nåt förslag på bra namn på ett spel företag??

Hur spelet kan komma att se ut..
Så kan spelet tänkas se ut framöver..


Om ni är intresserade av att testa spelet framöver så finns chansen att ni kan få vara testare.. Hör av er isf..


Förutom detta så är ju ett av mina intressen träning/ sport.. Så jag försöker gå till gymmet nästan varje dag.
Finns ju alltid nåt man kan göra där, gymma, spinna köra bodypump eller bara sola kanske..
Min väg till gymmet och hem igen följd med min gps..
http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=804672


Life goes on..

Nu är det mat dags..